Zobozdravnik vam pomaga odpraviti težave v ustni votlini

Vas boli zob? Imate drugačne težave z zobmi? Zobozdravnik vam lahko pomaga pri reševanju teh težav, zato se ga ne izogibajte, ampak se še danes naročite na pregled. Marsikdo se namreč boji zobozdravnikov in zato z obiskom ordinacije odlaša kolikor se da dolgo. A s tem si v bistvu delate več škode kot pa koristi, saj se lahko v tem času, ko čakate, že razvije kakšna hujša bolezen, ki bo zahtevala zdravljenje, to pa je lahko boleče in neprijetno. Če pa zobozdravnika obiščete takoj, ko začutite, da v vaši ustni votlini nekaj ni v redu, potem imate odlične možnosti, da se težava reši hitro in neboleče.

zobozdravnik

Zobozdravniki so prijazni ljudje.

Zobozdravnik oziroma stomatolog je specialist dentalne medicine in se ukvarja s težavami v ustni votlini. Pri svojem delu opravlja veliko različnih nalog – zobe poravnava, jih po potrebi puli in nadomesti z novimi, zdravi bolezni dlesni, sluznice, ustne votline in jezika in podobno. Pri vsem tem si pomaga z različnimi aparati in pripomočki, kot so zobozdravniški stol z nastavkoma za zrak in vodo, vrtalni nastavki, čistilec vodnega kamna, mešalec plomb, ultravijolična lučka in podobno. V sodobno opremljenih ordinacijah ne manjkata niti rentgenski aparat in laser. Študij dentalne medicine traja kar precej časa, saj mora človek dobiti veliko znanja in prakse, da bo lahko potem uspešno pomagal ljudem. Če se želi oseba posebej specializirati za neko področje dentalne medicine, se lahko šola še nekoliko dlje in postane specialist tega področja. Da je oseba lahko dober zobozdravnik, mora imeti dober vid, mirne roke, ne sme biti alergičen na plastične rokavice in druge pripomočke, biti mora empatičen in vedno na tekočem z vsemi novostmi na področju dentalne medicine, da lahko pacientom ponudi le najboljše.

Zobozdravnik opravlja odgovorno delo, zato je prav, da se ta poklic spoštuje. Zobozdravnikov se nam ni treba bati, saj nam le pomagajo, da se znebimo neprijetnih težav, povezanih z zobmi.